Česta pitanja

Kako izraditi narudžbu

Izradi novi račun ili se prijavi putem postojećeg računa (prijava moguća i putem društvenih mreža).
Odaberi željene artikle u webshopu, i nakon toga klikni na košaricu kako bi dovršio narudžbu

Vrijeme procesiranja

Webshop narudžbe zaprimamo na email u periodu pon – sub. Odgovaramo u najkraćem vremenskom roku slanjem ponude i kontaktiramo te ako neki proizvod trenutno nije dobavljiv.

Dostava

Tipično vrijeme dostave od trenutka finaliziranja narudžbe tj prihvaćanja ponude iznosi 1-3 radna dana. Po dogovoru je moguće mijenjati način uplate (pouzeće), te iznimno zatražiti da se dostava izvrši istog dana.

Načini plaćanja

Plaćanje se obavlja nakon zaprimanja narudžbe te našeg slanja ponude na tvoju email adresu. Moguća je uplata putem internet bankarstva, kartičnog plaćanja ili virmanom. Po dogovoru je moguće i plaćanje pri pouzeću.

Računi za uplatu

Naši IBAN računi nalaziti će se na ponudi koju šaljemo emailom, a također se nalaze i na Impressumu.

Plaćanje putem webshopa

Direktno plaćanje putem webshopa nije moguće zbog raznih faktora poput trenutne dobavljivosti proizvoda i različitih proizvodnih kapaciteta pivovara te distilerija. Iz tog razloga poslujemo na princip narudžbe i ponude.

Popusti na količinu

Ovisno o količini i učestalosti narudžbe proizvoda, u dogovoru s klijentom i iznimno s distilerijom tj pivovarom, moguće je ostvariti popust na količinu. Najverniji klijenti s vremenom ostvaruju bolje uvjete pri kupnji proizvoda te korištenja naših raznih usluga.

Mogućnost povrata proizvoda

Radi naravi proizvoda, povrati su mogući samo u iznimnim slučajevima. Podrazumijeva se da proizvodi nisu otvarani ni oštećeni, počevši od ambalaže do same boce i etikete proizvoda, te da količinski odgovaraju ponudi prema kojoj su dostavljeni. Povrat je moguć samo u trenutku isporuke uz dogovor s veleprodajom.

Reklamacije ostalih usluga

Naše usluge podrazumijevaju prodaju, davanje u najam te ustupanje na korištenje raznih točionika, vitrina i opreme. Reklamacije na iste su moguće pod uvjetom da su korišteni ispravno, te nakon uvida Cro Craft osoblja u okolnosti pod kojima je došlo do prestanka rada opreme.

Pogrešna isporuka

Pri isporuci provjeravamo sadržaj i količinu proizvoda s klijentom kako bi izbjegli moguće greške u dostavi. Ipak, i mi smo ljudi a ljudski je griješiti 🙂 Ako pak dođe do propusta, grešku ispravljamo u najkraćem vremenskom roku uz promptnu komunikaciju s najbližom Cro Craft bazom.

Imaš još pitanja?

Kontaktiraj nas putem kontakt forme, društvenih mreža ili pozivom.

Kontaktiraj nas